warmtepomp of speksteenkachel ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij staan voor een volledige renovatie van een oude hoeve.
We vinden het moeilijk om tot de juiste beslissing te komen omtrent onze hoofdverwarming.
Warmtepomp, horizontaal/verticaal, willen géén geluidshinder!(met vloerverwarming) Speksteenkachel tulikivi met warmtepomp dimplex ? Wat is op lange termijn voor onszelf en het milieu het best ?
Wij willen wel zonnepanelen gebruiken, dat staat reeds vast. Ook willen wij in de woonkamer sowieso een houtkacheltje.
Heeft er iemand een subliem idee...eenvoudig, duurzaam, gezond en goedkoop? HELP!!!

Reacties

Staat isoleren bovenaan het renovatielijstje?

Wij plaatsen een nieuw dak met isovlas isolatie.  Binnenmuren en vloeren worden geïsoleerd.  Willen niet met PUR werken, hoe die isolatie er precies zal gaan uitzien weten we niet.  Nieuwe ramen/vensters komen er overal.

Nu die verwarming nog....

Isovlas in je dak klinkt super maar dan denk ik dat je niet erg dik gaat isoleren gezien de prijs ervan? Of vergis ik me?

Binnenmuren isoleren is om problemen vragen. Als je dit toch doet (omdat de gevel erg waardevol is bijvoorbeeld) moet je het absoluut door een gespecialiseerd bedrijf laten doen dat kaas gegeten heeft van bouwfysica en de juiste uitvoeringsdetails zal aanwenden.

Welk vermogen heeft je huis nodig? Ligt er gas in de straat? Gecombineerde installaties zoals je voorstelt zijn niet goedkoop. Wat is het budget voor de verwarming?

Veel vragen, maar het is dan ook een complex vraagstuk.

Wij werken met afgewerkte panelen, zitten aan waarde R-declared 6.

Binnenmuren (misschien)  isoleren met steico protect. (8cm)

Er ligt géén gas en er komt ook géén gas.  Liggen in agrarisch gebied.

Voor de volledige intstallatie van de warmtepomp zitten we al aan 15000 euro.  De speksteenkachel met nieuwe schoorstijnpijp e.a. is bijna hetzelfde.  Alléén krijgen we daar niets van terug van de belastingen.  Bij de aankoop van de warmtepomp dus wel.

 

 

 

als het budget het even toelaat zonder twijfel verticale boring nemen. Maar ik zou toch wat meer aan isolatie spenderen, 8cm protect is wel erg weinig hoor... Daarmee voldoe je nog niet aan EPB.