Wat kost een UV-lamp voor op regenwater te zetten?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

We zijn dit weekend langs gegaan bij een sanitair bedrijf.
Daar vroeg ik of hij het zou aanraden om regenwater te gebruiken voor zowel bad, douche, lavabo's en keuken, die verwarmd worden via een lucht/water warmtepomp.
Hij zei dat je dan een UV-lamp moest zetten, dit zou rond de 3500 € kosten. Dit doen ze vooral in de Ardennen, omdat ze daar niet anders kunnen.
Hij vond het een beter idee om de Raino Full Automatic te installeren, en enkel de koude leidingen hier op aan te sluiten. De warme leidingen gaan via de boiler van de warmtepomp. Je kan op de Raino ook een UV-desinfectie zetten, indien nodig.

Graag had ik toch gewoon een 3-delige filter op mijn pomp van het regenwater aangesloten, met eventueel een UV-lamp. De prijs van 3500 € voor de lamp lijkt me toch wat overdreven, of niet?

Reacties

Dat is idd een straffe prijs.

Cintropur heeft vrij recentelijk een systeem op de markt 'speciaal voor regenwater'.

Dit is een filtersysteem waarbij het water eerst gefilterd wordt met een filterkous, daarna door aktieve kool stroomt en tenslotte door een UV lamp.

De prijs ervan zal ik je zo spoedig mogelijk proberen te geven.

 Het zou kunnen dat die prijs rekening houd met regenwater voor in de keuken dus ook voor koken ?????

Dat is nu net het enige dat ik niet met regenwater zou doen want daar dient het drinkwater voor....

Waarom een UV filter. We baden en douchen ondertussen al 20 jaar op regenwater zonder UV lamp ?