Water voorverwarmen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forumleden,

Momenteel verwarmen wij ons water op nachttarief met een elektrische boiler. Dit zorgt voor een jaarlijks verbruik van zo'n 3000 Kw/h of zo'n 350 €.

Een zonneboiler plaatsen zou de oplossing kunnen zijn, maar ik heb helaas geen plaats genoeg om een boiler van 200 liter te herbergen, gezien de grootte van een zonneboiler.

Hoe zou ik het verbruik naar beneden kunnen krijgen? Welke systemen zijn er nog voor handen? Gas is geen mogelijkheid!

Vgr,

Johan

Reacties

johan

minder warm water gebruiken? (grapje)

en waarom is gas geen mogelijkheid, de meeste toestellen kunnen ook op propaan, butaan of LPG werken (na een kleine ombouw).

en je hebt nu een electrische boiler staan, krijg je daar geen zonneboiler in de plaats?of is dat zo'n 120lt boilertje?

want er bestaan 300lt zonneboilers die maar een 70cm doormeter hebben, daar is toch allicht ergens een gaatje voor te vinden?

 

hans d

Probleem is dat de meeste zonneboilers zo'n 1,80 hoog zijn en dat kan er echt niet staan, doordat de boiler onder het dak moet komen en dat er niet veel ruimte is. Het enige wat ik zou kunnen doen is mijn slaapruimte met een 1m in de lengte verminderen (van 6 naar 5 meter), zodat er meer plaats komt in mijn berging. Maar vooraleer ik dit zou doen had ik toch graag andere oplossingen gezien. De boiler die ik nu heb is een 150l exemplaar, en die past er juist in. Een ander punt is, dat ik een volledige houten woning heb en hoewel alles in uitstekende staat is vraag ik mij af of mijn zoldering zo'n gewicht kan dragen? Mijn woning is 15 jaar oud en op mijn plannen, vind ik daar maar bitter weinig over terug. Ik zal in ieder geval de aannemer hieromtrent eens informeren.

Johan

johan

 

ben even aan het zoeken geweest, een 300 lt diameter 600mm, hoogte 1840mm, een 400lt diameter 700mm, hoogte 1630mm.

en je zou hem gewoon in de hoek van de slaapkamer kunnen zetten, ik hoop dat die toch hoger is dan 1800m? en dan verlies je hooguit 1 m². een vloer kan je versterken, en als je de boiler in een hoek zet onder een dragende muur, kan dat geen probleem zijn, hooguit een drukverdelende plaat onder de boiler leggen.

met wat goede wil is er altijd wel een oplossing te vinden. maar soms heb ik het gevoel dat mensen helemaal geen oplossing willen vinden.

hans d

 

Hans, Johan

 

Rond 600 mm doormeter kan een ingemaakte kast gemaakt worden.  Dan valt het helemaal niet op, het is gewoon een deur van de kast.  Alhoewel 560 mm is hiervoor eigenlijk beter als er met "standaard kasten" gewerkt wordt.  Of een rechthoekige boiler natuurlijk.

 

"met wat goede wil is er altijd wel een oplossing te vinden. maar soms heb ik het gevoel dat mensen helemaal geen oplossing willen vinden."

 

Is het niet meer een leerprobleem, maw geen zin om tijd te steken in opleiding of uitzoeken van mogelijkheden.