Waterinsijpeling na installatie zonnepanelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Zijn er nog mensen die beschadigingen aan hun dak hebben na installatie zonnepanelen ?
Ik heb wel een schaliedak (25j oud) en dit komt wel veel voor hoor ik.
De doorboringen voor bevestiging werden gewoon afgemaakt met Rubson kit.
Talrijke schalies die stukgetrapt werden (barsten) werden ook gewoon dichtgekit - dergelijke schalies zijn niet meer in de handel beweert men.

Ik vind dat een schaliedak wel zwaar beschadigd moet worden hiervoor.

Ook de installateurs waren nogel roekeloos. Het is blijkbaar weer iets typisch; door de wildgroei aan installateurs (iedereen kan zich zomaar specialist zonnepanelen benoemen) is er ook een veel te harde en moordende concurrentie ontstaan.

Om concurrentieel te zijn moet de installatie met goedkope krachten en vooral heel snel gebeuren met weinig marge voor afwerking.

Installeren - ontvangen en buiten is het motto tegenwoordig. Of nog beter wordt het huidig met: eerst ontvangen - dan pas installeren en buiten...

Reacties

Op leien plaats je uw dakhaken normaal gezien niet met doorboringen maar met speciale dakhaken voor leien die ze dan uitwerken met lood, EPDM of gelijkaardige zodat alles weer mooi waterdicht is. Dakhaken met doorboringen zijn voor op golfplaten, en dat is dan op de bovenkant van de golf, waar normaal geen water komt.

 

Op een oud leiendak kruipen brengt altijd het gevaar mee dat je ze doortrapt, zelfs als je de beste voorzorgen neemt. Zeker als ze maar in enkele dekking liggen. Dat moet de installateur weten en je daar op voorhand op attent maken, eventueel kan men dan zelf er in reserve voorzien, als ze er geen meer maken dan moet men een alternatief voorstellen - eventueel met een meerprijs, en anders gewoon niet aan beginnen.

 

Zoals overal en met alles heb je idd knoeiers die enkel denken aan winst, kwaliteit komt op de laatste plaats.

Ja, plat dak en onderdak waren beschadigd.

Ik heb dit zelf gemerkt tijdens de werken, men had me niets gemeld...

Schade direct zelf hersteld, wou er geen extra waterschade bij ook.

Geen enkel gebaar of geste van de zaakvoerder, nooit aan de lijn gekregen...

(Firma uit Gavere)

die laatste opmerking verklaart natuurlijk HEEL veel

 

zoals hierboven beschreven, loodslabben, juiste haken

en geen TEC7 of andere kit