Wattson energiemeter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heb onlangs info verkregen over de Wattson energiemeter (zie ondermeer http://www.power-link.be/wattson-meet-elektriciteitsverbruik )

Heeft hier iemand ervaring mee ?
Of met alternatieven ?

Ivo

Reacties

Lijkt mij vooral een leuk ding voor diegene die er in slaagt van het te verkopen, 129 € ???

Ik meet het verbruik van individuele toestellen met een energiemetertje van 10€, uit de DHZ-zaak.

Er zijn andere, minder mooie toestellen die ook nog de verbruiken loggen, voor iets minder geld.

Ik heb er zo eentje die mijn totale verbruik weergeeft, is handig om op jacht te gaan naar toestellen, lichten die noodeloos aan staan.

Geeft wel meer info dan een energiemetertje van 10€ 

gecumuleerd verbruik, actueel verbruik, min.vermogen, max.vermogen, kostprijs, draaiuren, allemaal gesplitst in dag-en nachttarief, veel meer info dan dat heb ik niet nodig hoor, allemaal op dat metertje van 10€.

Energiemeters voor individuele toestellen heb ik ook liggen. Ik zie dit eerder als aanvulling waarbij je met dit toestel het algemene beeld hebt en je verbruikspieken meer in de tijd kan volgen waarna je meer gericht met de individuele energiemeter aan de slag kan.

Verder zie ik ook rol weggelegd als sensibilisering naar de huisgenoten toe.

Philippe, Kan je me (evt rechtstreeks) gegevens van goedkopere toestelletjes doorsturen ?

Ivo

Ik heb een toestel van op de website van a-verso.  Ben heel tevreden.

Dit toestel heeft meer mogelijkheden dan de wattson en is ook een stuk goedkoper.

 

Komt op 69€ voor een monotoestel.  Voor een 3 fasig aansluiting moet je 2 stroomklemmen bijbestellen.

 

Ik vraag me af hoe dergelijk toestel reageert op een huis met zonne panelen. Zolang je meer verbruikt dan wat je opwekt zal er geen probleem zijn, maar wat als de zonnepanelen stroom naar het net sturen (overproductie) Deze toestellen gaan dat volgens mij ook als verbruik zien terwijl ze 'negatief' zouden moeten gaan op dat moment.

 

Hier is een alternatief, Belgisch bedrijf en volledig Open Source.

 

http://www.flukso.net

Dat klopt. De stroomtangen van dergelijke energiemeters kunnen niet zien of de stroom naar het net gaat of uit het net afkomstig is.  Je kan dit wel oplossen door eventueel een extra stroomklem op zonneinstallatie te plaatsen.  Zo zie je op kanaal 1 wat je verbruikt en op kanaal 2 wat je opwekt.  Het toestel op www.a-verso.be kan heeft 10 kanalen waarop je een zender kan koppellen.

Als je nadien je display aan de pc koppelt en de geschiedenis download kan je de gegevens verwerken.