welke isolatiematerialen zijn vochtbestendig
welke isolatiematerialen zijn vochtbestendig zoals pur, of waar kan ik het vinden. Is er een aanduiding voor die vochtbestendigheid?
welke isolatiematerialen zijn vochtbestendig zoals pur, of waar kan ik het vinden. Is er een aanduiding voor die vochtbestendigheid?
Reacties
XPS isolatie is de beste die tegen vocht kan. Maar het is maar net hoe je het wil zien. PUR kan ook tegen vocht maar ik zou deze toch niet langdurig in het water willen leggen.
Overal is een test voor maar ik zou je geen link kunnen geven. Er is iets, je weegt een proefstuk, je houdt het zolang onder water en je weegt het weer dan kan je berekenen hoeveel water het materiaal heeft opgenomen..
Ben dat even aan het opzoeken geweest, ik zoek eigenlijk meer iets halfhard zodat ik de oneffenheden kan opvangen.
Wat bedoel je met vochtbestendig?
Te gebruiken onder de grond of in water?
--> XPS en misschien enkele anderen
Te gebruiken in een plaats waar er af en toe waterdamp in kan komen of uitzonderlijk water?
--> veel meer materialen
wgb
die proef geeft enkel aan hoeveel water er op korte termijn opgenomen wordt door onderdompeling, maar bv niet door langetermijnblootstelling (bij gebruik in de bodem bv) of door dampdiffusie.
er is dus een heel verschil welk de juiste toepassing is. zo zal in bepaalde toepassingen cellulose minder vochtgevoeilig zijn dan minerale wol of polystyreen.
hans d
Het dient als binnenisolatie, die tegen een muur gaat komen die behandeld is tegen opstijgend vocht en vol zouten staat. De muur is nog aan het opdrogen, en daardoor zou het isolatiemateriaal geen vocht mogen opnemen zoals pur maar deze kan geen oneffenheden opvangen.
charly
PUR neemt ook vocht op hoor, er is quasi geen enkel materiaal, behalve cellenglas, ik denk dat dat het enige is dat echt dicht is. volgens mij neemt minerale wol minder vocht op dan PUR, tenminste als je het niet in het water legt.
ik zou wachten tot alles een beetje uitgedroogd is, en dan ofwel minerale wol nemen of hennep of cellulose. voorwaarde is wel dat je langs binnen een degelijk dampscherm aanbrengt en langs buiten de constructie dampopen is.
hans d
Dan denk ik dat ik een minerale wol ga nemen of hennep, van halfharde platen. Dat pur water opneemt wil ik wel geloven, maar de dampdifusieweerstand is toch groter dan die van mineral wol?
Ondertussen staat de muur al een half jaar te drogen, enkel de buitenmuur moet nog behandeld worden tegen slagregen (muur gericht op het westen) als het weer het toelaat.
Charly,
er is een verschil tussen water en damp.
Als de muur nog enigzins nat kan worden (hetzij opstijgend vocht hetzij slagregen), zou ik daar toch eerder werk van maken voor er iets van isolatie tegen te zetten.
Geert
De constructie bestaat uit een steense buitenmuur en een later bijgebouwde binnenmuur. Begin jaren negentig hebben ze die spouwmuur volgeblazen met naar het schijnt een soort kunststof bolletjes. Heden ten dage zijn die bolletjes vzeranderd in poeder. De aard van dat materiaal ken ik niet. Maar het belangrijkste van die buitenmuur waren een aantal serieus kapotte voegen die ondertussen hersteld.
Voor zover mij bekend werd PUR tot voor een 2-tal jaar terug overwegend door Nederlandse firma's aangebracht.
Tegenwoordig kan je ook in Belgie terecht, gelukkig maar.
EPS info vind je oa. hier:
www.calmix.be/Vloerisolatie.html
Verder valt er info terug te vinden omtrent PUR (aka poly urethaan) op www.all-chape.be/pur.html een andere firma die er blijkbaar prat op gaat alle all soorten chappes te kunnen aanbieden.
Groeten nog.