werken uitgevoerd na EAP fiscaal aftrekbaar?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb onlangs van een energie-auditor in opleiding gehoord dat je werken die je uitvoert in opvolging van een EAP, bijkomend zou kunnen aftrekken van je belastingen. Bvb. in je EAP-rapport wordt voorgesteld om vochtbestrijdende werken te doen (vochtige muren creëren meer warmteverliezen). Je zou dan je vochtbestrijdende werken kunnen inbrengen in de belastingen en hiervoor belastingaftrek kunnen verkrijgen (mits meesturen van kopie van EAP).

Iemand hier ervaring mee?

Reacties

Beste Rik,

Er zijn verschillende werken die in aanmerking komen voor premie's. Deze zijn niet gekoppeld aan een EAP verslag, dit verslag zelf is wel voor 40% fiscaal aftrekbaar. Voor meer info kan je onderanderen kijken op www.energiesparen.be of www.bouwenenwonen.be of je kan ook altijd een energiedeskundige zelf raadplegen.

 

Groeten

Koen

Als erkend eap deksundige kan ik stellen dat je na een EAP verslag niet meer of niet minder zaken mag fiskaal in mindering brengen dan deze voorzien voor iedereen

 

Het is dus volledig uit de luchtgegrepen wat je stelt