werking bypass Storkair ComfoD550

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft er iemand al ervaring met de interne bypass op Storkair toestellen ComfoD350 of ComfoD550? Bij metingen op onze installatie stel ik vast dat wanneer de bypass geopend is (getuige het puntje op de display) de verse lucht toch nog opgewarmd wordt met 3 à 4°C!! en dat de vuile lucht afgekoeld wordt. Ik kan hier enkel uit besluiten dat de warmtewisselaar niet of slechts gedeeltelijk gebypassed wordt.
groeten,
O.

Reacties

odm

dat is helaas het geval met de meeste bypassen...

Hans,

dit is toch niet logisch?  wat is dan het nut van een bypass?  we hebben ook een BWW die op zich wel werkt (hoewel het water aan 18°C de BWW binnenkomt en niet 12 à 13°C zoals de meeste literatuur zegt) maar dan tegengewerkt wordt door die zogenaamde bypass.  In het toestel wordt er zo maar even 3 à 4°C toegevoegd aan de voorgekoelde lucht.  Is er geen manier om die bypass echt te laten werken? Bestaat er trouwens een onafhankelijke test van de Storkair Comfair 550?