winddichtingsfolie kleven op cellenbeton thv ramen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft iemand een idee of de winddichtingsfolie type P..cl..a met kleefschuim bevestigd zou kunnen worden op cellenbeton ? PE en PP kleven immers niet goed met PU.
Of zijn er alternatieven ?
MSpolymeer T..-7 lijkt me niet echt iets voor zo'n ruw oppervlak als cellenbeton.

Ik wil deze doeken klaarhangen vooraleer de spouw geisoleerd wordt en het gevelblad geplaatst, zodat ze alsnog kunnen aansluiten op de buitenzijde van de ramen.

Wie heeft zoiets al uitgevoerd in een meer massieve constructie ? Is dit aan te raden of niet ?

Alvast bedankt

Reacties

Beste

 

Er zijn reeds verschillende oplossingen , hoe ver steekt het raam uit, bouw je met een stelraam of wil het raam zwevend opstellen .je kan met een Alu folie met butyl lijmlaag of met een voorgevormde EPDM slabbe afwerken.Het aan brengen van de winddichting aan de buitenzijde van de binnenschil is het beste zichtbaar werk om perfect uit te voeren.Op deze manier kun je goed controleren op de winddichtheid voor je de isolatie aanbrengt.

Met de MS polymeer moet je zien of deze compatilble is met de materiaeln die je wenst te verwerken.

 

Meer informatie gewenst kun je terrecht bij Buildtechnics bvba

 

kdvr, rudy

als je met een onderdakfolie werkt, neem ik aan, zou ik ook werken met de lijm van dezelfde fabrikant, dan ben je zeker dat er geen compabiliteitsproblemen zijn.  en dat werkt in elk geval perfect. en aangezien het vele jaren moet meegaan, zou ik niet experimenteren met producten van verschillende merken.

hans d