zelf isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

On kosten van een dakwerker binnen de perken te houden zou ik graag zelf isoleren. Het gaat om een pntdak van een rijwoning. De dakwerker zal gedeeltelijk de latten vervangen, een onderdak leggen en de pottelbergpannen leggen.

Het is de bedoeling dat de zolderkamer word gebruikt als slaapkamer dus ik zou ze graag goed geisoleerd hebben.
Kan iemand mij zeggen welke materialen ik het beste gebruik en hoeveel cm ik moet isoleren?

Alvast bedankt
Cathy

Reacties

cathy

minstens 18 a 20cm, zeker als je deze als slaapkamer wil gebruiken.  en wat het zomercomfort betreft, natuurlijke materialen gebruiken die hebben een veel betere warmteopslagcapaciteit.  mogelijk zijn cellulosevlokken laten inblazen (goedkoopste oplossing waarschijnlijk), of hennep, houtvezel, vlas, etc.

hans d

als het nieuwbouw is dan kan je wat uitsparen

 

bij renovatie (6% BTW) gaat zelf doen duurder worden dan laten doen !!!

 

 

Hans, een vraagje puur uit interesse, die warmteopslag geld dat ook voor muurisolatie of kan je ook werken met glaswol als muurisolatie en de binnenmuren uit massieve steen?

Zoals Hans zei, probeer minimaal 20 cm te isoleren.

Als je cellulose gebruikt, kan je alle voorbereidende werken zelf doen (naden onderdak afplakken, andere kieren dichten, uitlatten, damprem plaatsen) en het inblazen door een aannemer laten doen. Je kan dan de (grootste) kosten van de cellulosevlokken en de uren van de aannemer inbrengen in je belastingen (40 % aftrek) en krijgt een hogere premie van je netbeheerder (Eandis of Infrax). Dit is zeker de goedkoopste (ecologische) oplossing.

Succes!

charly

warmteopslag geldt voor alles, alleen is het ene materiaal verschillend van het andere. steen heeft een behoorlijke opslagcapaciteit, minerale wol is zowat de slechtste uit de reeks.  voor houten daken maakt dat dus heel veel uit, voor massieve muren zal dat nauwelijks invloed hebben.

hans d

Hallo Iedereen,

 

Bedankt voor de reacties!

Kennen jullie per toeval iemand die aan cellulose isolatie doet?

Wij wonen in de regio Mechelen.

 

Groetjes

 

boven de foto van Hans staat een "knop" waar je kan op klikken "bezoek mijn site"

zeker eens doen als je in Mechelen woont en papiervlokkenisolatie zoekt !!!

;-)