zinken dak, metalen dak en regenwater

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo allen, ik heb een vraag. Op dit moment overwegen we het plaatsen van een zinken dak, maar we vragen ons af in hoeverre dit de kwaliteit van het opgevangen regenwater beïnvloed? We wensen immers het regenwater te gebruiken voor douche, wasmachine, enz. Maar geeft een zinken dak geen schadelijke stoffen af?

De reden voor een zinken dak, is omdat we slechts een dakhelling hebben van 20°. Dakpannen en leien zijn daarom, denk ik, uitgesloten. Ken jullie nog andere alternatieven voor zink?

Alvast erg bedankt.

Reacties

hoi

je kent ze wel de veredelde golfdakplaten van de varkensstallen. Het zijn ijzeren platen die niet golvend zijn maar met eerder 'hoekige plooien'.
Wel deze platen bestaan er ook voor huizenbouw. in ijzer, inzink maar ook in aluminium met en zonder aangespoten PUR isolatie. Die worden in lengtes geleverd ik dacht tot 12m en hebben een breedte van +/- 1m. Ze bestaan ook met een dakpannen motief.
En je kan ze krijgen in alle RAL kleuren.

Indien je evenwel overweegt om later PV panelen te installeren dan laat je best meteen de dakhaken plaatsen gezien achteraf moeilijker is om de balken terug te vinden voor bevestiging.