Zoektocht naar PHPP berekenaar in W-Vl ; massief passief

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij gaan een passief huis (massief passief) bouwen en zijn nu, gezien ons plan af is in het stadium van de PHPP-berekening gekomen.
Ik zou graag iemand uit de streek hebben hiervoor. Alle contacten die ik totnogtoe kon vinden zijn in Limburg of O-Vl.

De locatie is centraal in West-Vlaanderen.

De vorm van het huis is een rechthoek, plat dak. Heel eenvoudige schilvorm dus eigenlijk.

Heeft iemand bovendien tips om het klimaat te regelen en om dit zo ecologisch mogelijk te doen, maar wel betaalbaar.

mail to: ph.bouwheer [at] gmail.com

bedankt,

Reacties

Doet de architect geen PHPP-berekening voor U?

Nee, blijkbaar is dat een afzonderlijke tak. Dat zit niet in de standaard opleiding van architect in elk geval.

Er zijn wel architecten die dit doen hoor maar dan sluit hun bouwstijl niet noodzakelijk aan met wat je wil...

Het vereist een aparte opleiding, om deze berekening te mogen doen.

Een beetje zoals stabiliteitsingenieur als ik het goed begrijp.

Verbeter mij gerust mocht ik het verkeerd voor hebben.

Ik ben dus op zoek naar iemand (van de streek) die dit machtig is.

ik kan je spijtig genoeg geen antwoord geven,  maar wel een vraag stellen :-)

 

Kun je even toelichten hoe de opbouw van jouw muren zal gebeuren ?   Materiaal van de muren,  type en dikte van de isolatie enz.    Dit procédé is iets wat me enorm aanspreekt.   Ik was er al aan verkocht toen ik de eerste keer op batibouw een stepoc muur zag,  met 30 cm isolatie aan de buitenkant.  

Peter,

eerst en vooral ik ben geen kenner hoor, alleen je moet met de tijd mee zijn denk ik. Binnen 10 jaar zullen er geen andere huizen meer gezet worden dus dan moet je nu niet twijfelen.

http://www.wienerberger.be/App/flipbooks/massiefpassief/index.htm

hierboven de link naar een boek dat al een en ander beschrijft over de massief passief bouwwijze. Je kan natuurlijk hetzelfde bereiken met een HSB. In dit boek komen natuurlijk bepaalde merken naar voor.

Ik meen dat in de buitenmuur twee geschrankte platen van 8 cm dik zaten. Recticel vormvaste platen zijn dit. Dus 16 cm in totaal. Wellicht kan je die vervangen door een ander merk hoor dat wat prijsgunstiger is. Ik heb er nog geen gevonden totnogtoe.

De muuraanzet moet ook geisoleerd worden dit door middel van glasfoam blokken. Dit is een isolerend materiaal met voldoende draagkracht.

Bekijk het boek maar eens...

welk plannen heb jij eigenlijk dan als ik mag vragen?

Informeer eens bij het Passiefhuisplatform, volgens mij zouden deze het wel weten wie er PHPP kan doen, mss hebben ze een adreslijst. Kijk eens op de website bij databank - bedrijven of architecten...

Wij gaan er zo eentje bouwen in Oost vlaanderen, binnenmuur Ytong (kwam beter uit in phpp) en spouwmuur kooltherm 2x86mm +/-17 euro/m2 (niet geplaatst). Onze architect doet ook geen phpp, ik heb daarom berekenaar @home gecontacteerd (uit Gent) referenties op passiefhuisplatform, tot nog toe geen klagen...

Groeten