zoneventiel met eindcontact

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wanneer er verwarming wordt voorzien in zones, heb ik op verschillende plaatsen gelezen dat men gebruikt maakt van zoneventielen waarvan het eindcontact de circulatiepomp en/of brander doen aanslaan, dus wanneer de ventielen al open staan.
Bij mij gaan de aparte thermostaten de zoneventielen opensturen EN ook direct de circulatiepomp. (via relais met 2 contacten)
Is er dan iets mis met deze werking ?
De zoneventielen gaan wel zeer traag open !

Reacties

 los van het feit dat ik zones niet echt een goed idee vind: 

 

- als ik me niet vergis zijn er pompen die drukgevoelig zijn: zijn alle kringen, loopt de druk op en stoppen ze met pompen. 

- er zijn toch heel wat sturingen die meerdere zones en/of omlooppompen aankunnen.  Misschien toch eens daarop zoeken.  Zuiver met relais lijkt me niet zo evident.  Je zal bv een vertraging moeten hebben als je start: eerst moet thermostaat kringen openen voordat de pomp aanslaat; omgekeerd moeten eerst de pomp stoppen voordat alle kringen mogen sluiten.  Met een echte regeling is dat misschien allemaal eenvoudiger te bekomen.  

Walter