Zonneboiler met gascondensatie naverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Ik heb daarstraks een firma over de vloer gehad om mij een zonneboiler te verkopen.

Zij willen mijn doorstromer van de gascondensatieketel gebruiken om een 2 de spiraal te verwarmen in het zonneboilervat als na verwarming. Moet ik dan nog wel een menggroep hebben en waar zou die dan moeten staan? Zij willen die dan extra plaatsen voor 450 euro.

Ik was van gedacht het warme water dat uit het vat komt te gebruiken als inlaat van de doorstromer van mijn gascondensatie ketel. Dat ik dan een menggroep moet hebben tussen vat en doorstromer versta ik wel.
Maar in het geval wat zij voorstellen zie ik het niet in.

Wat is het beste systeem, naverwarming in at met een spiraal waar heet water van de doorstromer doorstroomt,
Of het warme water uit het boilervat mijn doorstromer laten voeden?

M.v.g.
Joel

Reacties

Ik denk dat een zonneboiler als voorverwarming energiezuiniger is dan een indirect gestookte voorraadboiler met zonnecollector, je hebt immers alleen stilstandsverliezen op de zonnewarmte. En zeker als je weinig SWW verbruikt zoals in jouw geval.

De thermische menggroep die tussen boilervat en inlaat van de doorstromer komt, waar kan je zoets kopen en hoe ziet zoiets eruit?

 

Wij zitten met dezelfde vraag.

nu zonneboiler + voorraadvat 750l die verbonden is met 500 l boiler op mazout waar de naverwarming gebeurt.

de 500l boiler moet weg evenals de mazoutketel.

het 750l vat heeft een 2e spiraal. We dachten daar een condenserende Remeha Quinta 90kw op te plaatsen.

is dit een goed idee of hebben we beter een voorraadvat + boiler naverwarming?

hoe zorg je ervoor dat je het meeste rendement haalt uit je zonneboiler? We willen steeds 60C. 's ochtends heeft de boiler 60C de gasten nemen een bad, ketel slaat aan, boiler constant op 60C. In de namiddag schijnt de zon maar gezien het water reeds 60C heeft zal deze de boiler hoger dan 60C opwarmen met risico op verbranding. We zijn hier dus niets mee of zie ik dit verkeerd?