zwaluwdakpannen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij zullen in september 2010 ons dak vernieuwen: alle pannen eraf, onderdak eronder, nieuwe pannen erop. Voor de pannen kiezen we voor Stormpan 44 van Koramic, kleur Lustre.

We wonen in een zeer rustige buurt met heel wat zwaluwen. Voor ons is de dagelijkse aanwezigheid van hen dan ook een oproep om nestruimte te voorzien. Bij het vernieuwen van ons dak zouden we dan ook graag zwaluwpannen integreren. Het is hierbij de bedoeling dat de zwaluwen in de dakpan zelf kunnen nestelen; het is niet de bedoeling dat de zwaluwen via de dakpan tussen de pannen en het onderdak geraken en daar kunnen nestelen; dit zou te snel schade teweeg brengen.

Nu heb ik eens zitten zoeken naar dergelijke zwaluwpannen. Zij zijn precies niet wijd verspreid op de markt te verkrijgen, en toch zijn er blijkbaar mensen die dergelijke pannen op hun dak liggen hebben.

Daarom deze vraag: wie heeft weet van bestaande zwaluwdakpannen type stormpan 44, kleur Lustre of wie heeft tips waar ik hieraan zou geraken?

Reacties

Tinytijl,

 

Op de website van Koramic vind ik voor jou pantype een 'duivenpan'.

Te vinden in het pdf-bestand 'brochure pottelberg stormpan 44' onder het luik bouwprofessionals, na opzoeking van het pantype.

Als ze dus bestaat moet ze te bestellen zijn bij elke bouwmaterialenhandel die die pannen verdeelt.

 

Bert V