De Groene Goeste

0472 874 715
Ruben Withouck

Klijtmolenstraat 15
8740 Pittem
België

De Groene Goeste is een éénmanszaak die het daglicht ziet in 2005. Wat begint met het werken in het groen en met aarde bij het ontwerp en de aanleg van ecologische (eetbare) nutstuinen, groeit binnen hetzelfde jaar verder uit naar het werken met leem.  Aarde in de vorm van leem, die in bouwprojecten wordt gebruikt als natuurlijke pleister.

De groene insteek spruit voort uit een typisch jongvolwassen idealisme, die zich gaandeweg weet te vertalen in het werken met natuurlijke producten, vormen en bouwmaterialen.

Met aarde als basis, een veelzijdige en ademende pleister op muren en plafonds. Vandaag wordt leem in bigbags aangeleverd en verwerkt. Bewoners van geleemde huizen ervaren een aangenaam en gezond binnenklimaat om in te leven. Zowel in renovaties als in nieuwbouwprojecten wordt leem als basismateriaal gebruikt.

Met de jaren is het aanbod verder uitgebreid. Ook op buitenmuren kan met ademende (trass)kalkpleisters worden gewerkt. Buitengevels van te renoveren woningen of nieuwe houtskelet-gebouwen bekleden we met houtwolplaten om die met silicaatpleister of hout af te werken. Nog een stapje verder is het opbouwen en afwerken van strobalenhuizen, een aparte maar interessante niche. En sinds twee jaar ontwerpen en bieden we ook een telg uit de familie van de massakachels aan: de rocketstove.

Ruwbouw
  • Gevel
Inrichting & afwerking
  • Wanden, vloeren & plafonds