Zet 'm op 50

Wil jij weten of jouw huis klaar is voor een warmtepomp, zonder dat je grondig moet verbouwen? Doe dan mee met Zet ‘m op 50. Verlaag de temperatuur van je verwarmingsketel naar 50 graden en ontdek of jouw huis geschikt is voor een warmtepomp. Bovendien bespaar je meteen heel wat op je energiefactuur.

Wat is Zet ‘m op 50? 

Steeds meer mensen willen hun woning verwarmen zonder gas. Uit principe, door de hoge gasprijzen of omdat hun cv-ketel niet meer lang meegaat. Je kan je woning fossielvrij verwarmen door middel van een warmtepomp. Maar niet elk huis is geschikt om te verwarmen op lage temperatuur zoals met een warmtepomp. Met de test van Zet ‘m op 50 kan je zien of jouw woning geschikt is om een warmtepomp aan te schaffen. Want een huis met voldoende isolatie blijft ook lekker warm als je met lage temperaturen verwarmt. 

Hoe werkt de test van zet ‘m op 50? 

1. Meld je aan om mee te doen met de test 

Als je je aanmeldt om mee te doen met de test, kan je meteen je cv-ketel lager zetten om energie te besparen. Je krijgt informatie over hoe je dat doet, maar ook tips en  advies over warmtepompen, isolatie en alles wat te maken heeft met het energiezuinig maken van je woning. 

Naar het formulier

2. Zet ‘m op 50

Als het koud genoeg is, geven we je een seintje dat je kan starten met de test. Dat doen we als de weersvoorspelling aangeeft dat het de komende twee weken minstens twee nachten kouder is dan -5° C. In deze periode staat je cv-ketel ook op 50 graden, en je houdt in de gaten hoe comfortabel je woning blijft. 

3. Vul de vragen in 

Na de twee weken kan je de online vragenlijst invullen. Daar wordt er gevraagd naar jouw ervaringen met de cv-ketel op 50 graden. Is je huis comfortabel warm gebleven of juist niet? Op basis van jouw antwoorden krijg je advies op maat voor de best passende vervolgstap. 

4. Aan de slag

Met het advies op maat kan jij aan de slag gaan. Is je woning al helemaal klaar voor een warmtepomp of moet je eerst nog ergens isoleren? Zijn je radiatoren geschikt of kies je best voor vloerverwarming? Met de antwoorden op die vragen kan je makkelijk overstappen op fossielvrije verwarming op jouw maat. 

Waarom meedoen aan Zet ‘m op 50?

  • Omdat je meteen bespaart op je energiefactuur als je je cv-ketel op een lagere temperatuur zet. 
  • Omdat je wil weten hoe goed je woning nu eigenlijk echt geïsoleerd is. 
  • Omdat je cv-ketel aan vervanging toe is en je wil weten of je zonder veel moeite kan overstappen op een duurzamer systeem. 
  • Omdat je wil weten of je huis geschikt is voor een warmtepomp. 

Om welke reden dan ook: met de test van Zet ‘m op 50 ervaar je hoe energiezuinig je huis is en krijg je gratis en voor niks advies voor vervolgstappen. 

Ik doe mee!

Meld je aan voor Zet ‘om op 50! Zet je cv-ketel op 50 graden en ontdek of jouw woning.