ecoScala

Beate Bouwman

Soesterbergsestraat 127
3768 Soest
België

Na ruim 20 jaar ervaring in nieuwbouw en renovatie zijn wij in 2006 gestart met bio-ecologisch bouwen en het leveren van geschikte producten en diensten om onze opdrachtgevers te voorzien van de meest vooraanstaande ontwikkelingen op het gebied van duurzaam en gezond bouwen en wonen.

De jaren ernaar waren gevuld met een extreem uitgebreide en diepgaande zoektocht en vele opleidingen naar landen als Duitsland, Oostenrijk, Polen, Scandinavië, Zwitserland en Frankrijk om zowel de oorsprong van materialen en ambacht als ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van innovatie te ontdekken. Dit heeft geresulteerd in een zeer specialistisch internationaal netwerk aan producenten, leermeesters en deskundigheid, die we met ECOSCALA en alle daaraan verbonden activiteiten in Nederland geïntroduceerd hebben. Van tentoonstellingen tot post-academische opleidingen, van open-deur-dagen tot lezingen op monumentenbeurzen en voor monumentenwachten, van gastlessen op hogescholen en universiteiten tot/ met het begeleiden van bachelor- en masterstudenten... we durven trots beweren, dat we onze sporen verdiend hebben.

Na een enorme renovatie van een monumentaal pand mochten we in 2008 het eerste bio-ecologische passiefhuis bouwen en kwamen er vanaf 2010 renovaties van rijksmonumenten als ook hoog innovatieve nieuwbouwprojecten bij. Onze focus op bio-ecologische bouw en materialisatie is de verbindende schakel tussen oud en nieuw.

Vanaf 2011 zijn we medeoprichter van een biobased houtmodulebouwsysteem voor de projectmatige betaalbare huurwoningensector. Deze activiteit heeft geresulteerd in een zelfstandig bedrijf, waarbij het bouwsysteem wordt gecombineerd met technologie en de actieve betrokkenheid van bewoners. Projectontwikkeling, productie en verhuur zijn verenigd in een integrale aanpak, gestoeld op bio-ecologisch en circulair bouwen, zeer hoog wooncomfort en een extreem lage voetprint op milieu, energie en waterverbruik.

Populair op Ecobouwers
  • Houtskelet
Ruwbouw
  • Totaalprojecten
  • Isolatie en luchtdichtheid