EPROJECTEN, Gert Willemen bvba

info [at] eprojecten.be
0474 950 885

Kinderwelzijnstraat 20A
2920 Kalmthout
België

“ePROJECTEN is een interieurarchitectuurbureau voor benovaties en interieurprojecten met lage-energie technieken. De vergunningsplichtige bouwprojecten in de portfolio zijn tot stand gekomen mits samenwerking met architecten. De e in ePROJECTEN staat voor 

energetisch aspect

We optimaliseren elk ontwerp zodat de energievraag zo laag mogelijk blijft door een ideale mix van, luchtdichtheid, compactheid en oriëntatie. Hierbij hoort ook de integratie van energiezuinige technieken en gebruik van de gratis zonne-energie (thermisch en photovoltaïsch). Door het ontbreken van tocht door een goede luchtdichtheid en de aanwezigheid van permanente ventilatie is het resultaat meer dan comfortabel te noemen.  

ecologisch aspect

In functie van de toepassing wordt zo veel mogelijk gestreefd naar duurzaam materiaalgebruik. Hernieuwbare grondstoffen zoals hout, natuurlijke isolatie en plaatmaterialen zijn mogelijk. Tegenwoordig is er voor quasi elk materiaal wel een ´verbeterde´ versie mogelijk. Zelfs op het eerste gezicht milieu-onvriendelijke materialen, kunnen door hun kleinere benodigde hoeveelheid of recyclage-mogelijkheden perfect zijn voor de gevraagde toepassing. Aan ons om U hierin wegwijs te maken en suggesties te doen. Ecologische materialen hebben ook minder energie nodig om gemaakt te worden. Bovendien -en niet onbelangrijk- zorgen zij voor een gezond binnenklimaat door minder schadelijk emissies.

economisch aspect

Elk voorgesteld ontwerp getuigt van zin voor realisme. Het houdt rekening met terugverdientijden en is afgestemd op uw vooropgesteld budget. Door de energietransitie, dewelke zich ongetwijfeld verder zal doorzetten, zijn dergelijke energiezuinige realisaties goede en verantwoorde investeringen op lange termijn. 

esthetisch aspect

De bovenstaande aspecten mogen niet ten koste van een mooie vormgeving gaan. Bij ons wordt bijzondere aandacht besteed aan de relatie binnen-buiten. Ook integratie van ingewerkt meubilair kan een meerwaarde betekenen en rust creëren. Het meubel wordt deel van de constructie en omgekeerd. 

U mag altijd vrijblijvend contact opnemen met ons; dan kunnen wij onze visie en werkwijze verduidelijken.

Met vriendelijke groeten, Gert Willemen 

Inrichting & afwerking
  • Interieur