FOG Creations

goethalsfaramir [at] hotmail.com
+32 494 40 23 89
Faramir Octaaf Goethals

Boigneberg 6
9680 Maarkedal
België

Faramir Octaaf Goethals (°1992) is geboren en getogen te Maarkedal. Opgroeiend tussen de natuur in de Vlaamse Ardennen ontdekte hij al vlug zijn passie om dingen te creëren en te maken. In zijn tienerjaren worden deze capaciteiten gestimuleerd en ontwikkeld door een technisch-wetenschappelijke richting te volgen in het secundair. Rond deze periode ontstond tevens zijn fascinatie voor de kunstwereld. Een dualiteit tussen intuïtief en rationeel denken, die een rode draad vormen doorheen zijn werk.

Na een jaar in het hoger kunstonderwijs te studeren ging hij een andere weg op door het vervolledigen van de bachelor opleiding houttechnologie. Hout als natuurlijk en veelzijdig materiaal is hem op het lijf geschreven. Finaal sloot hij zijn studietraject af met het postgraduaat bio-ecologisch bouwen en wonen van VIBE.

Uiteindelijk kwamen alle ideeën samen in een alomvattende visie over creativiteit, natuur en maatschappij. De manier waarop wij leven, wonen en dan vooral de impact die onze huizen, energieproductie en gebruiksvoorwerpen op onze wereld hebben. Dit alles gecombineerd met esthetiek en creativiteit.

De impuls voor Faramir om zijn eigen richting uit te gaan, kwam er -jammer genoeg- door het overlijden van zijn vader in september 2016. Dit verlies vormde voor hem een stimulans om op professioneel vlak de stap naar zelfstandig ondernemen te zetten en al zijn talenten en capaciteiten te volle te benutten. Dit door het verwezenlijken van creaties, gebruikmakend van hout, inkt, ijzer, papier.

 

Ruwbouw
  • Buitenschrijnwerk
Inrichting & afwerking
  • Binnenschrijnwerk
  • Interieur
We werkten mee aan deze bouwprojecten