RANT ARCHITECTEN bvba

info [at] rant-architecten.be
03 203 00 41
Seppe Jespers

Greinstraat 53 bus 1
2060 Antwerpen
Belgiƫ

Rant Arcitectuur is een kleinschalig kantoor met een duidelijke focus en know-how in duurzaam bouwen.

De opdrachtgever wordt bij aanvang van het project zo volledig mogelijk ingelicht omtrent de mogelijkheden in duurzaam bouwen. Een gedetaileerde energieprestatieberekening kan een handige tool zijn om keuzes en investeringen af te wegen aan hun effect. We kunnen op die manier enkele cruciale zaken als de energiebehoefte voor verwarming, maar evengoed het zomercomfort simuleren. De effecten van luchtdichtheid, compactheid, materiaalkeuzes, isolatiediktes, beglazing, zonwering, ... kunnen aan de hand hiervan afgetoetst worden.

Wij prefereren een eindresultaat met minimale milieuimpact over de volledige levenscyclus van het project (zowel tijdens het bouwen, het gebruiken of het later renoveren of afbreken). Wij reiken alle informatie en tools aan zodat de opdrachtgever bewuste keuzes kan maken en sturen op die manier samen richting het beoogde ambitieniveau.

Daarnaast tellen er in een ontwerp- en (ver)bouwproces uiteraard nog talrijke parameters mee : architectuur, esthetiek, kostprijs, regelgeving, flexibiliteit, organisatie, wooncomfort, ruimtelijke beleving, specifieke wensen opdrachtgevers, ... Een ontwerp is pas goed als al deze parameters meteen voldoende aan bod komen.

Elke opdrachtgever is uniek en dus elke opdracht ook. Wij hebben geen standaardpakket maar doen een voorstel op maat op basis van de wensen van de opdrachtgever die blijken uit een vrijblijvend kennismakingsgesprek.