calculator met muurisolatie

Calculator: dak-, vloer-, en muurisolatie

Als je weet hoeveel en welke isolatie je nu al in je dak, muren en vloeren hebt, dan is het dankzij de Fluvius calculators nu een fluitje van een cent om erachter te komen wat je nog nodig hebt om je doelen van 2050 te halen.

In enkele snelle stappen kom je te weten hoeveel isolatie je nog nodig hebt om jouw woning future proof te maken. De calculator berekent aan de hand van de door jouw gekozen opties onder andere:

  • hoeveel euro's je jaarlijks bespaart
  • een raming van de kosten
  • de terugverdientijd
  • hoeveel CO2 je bespaart
  • hoeveel minder energie energie je verbruikt
  • de Lambda-, U- en R-waardes

Bovendien kom je meteen te weten op welke premies je recht hebt en hoeveel deze bedragen. Een mooi totaalbeeld dus.

Dakcalculator

Dak isoleren? Gebruik de handige calculator

Voor welke isolatie ga jij straks comfortabel uit je dak? Voer hieronder simulaties uit en vergelijk meerdere resultaten. Sowieso krijg je een klare kijk op de diverse isolatiematerialen, energiebesparing, … Meer zelfs: je komt ook te weten of je voldoende isoleert met het oog op de toekomst. En je dus ook mag rekenen op een BENOvatiepremie! Klaar om te BENOveren en je leefcomfort te verhogen?

> Ga naar de dakcalculator

Muurcalculator

De juiste muurisolatie? Gebruik deze vlotte calculator

In de winter ijskoud en tijdens de zomer snikheet in je woonst: klinkt bekend in de oren? Pak dan meteen de isolatie van je muren aan! Voer hier diverse simulaties uit én vergelijk. Sowieso kom je veel te weten over isolatiematerialen, energiebesparing, … Meer zelfs: je ontdekt ook of je voldoende isoleert, en dus mag rekenen op een BENOvatiepremie! Klaar om je wooncomfort te verhogen?

> Ga naar de muurcalculator

Vloercalculator

Vaarwel koude voeten!

Met een uitstekende vloerisolatie ga je voor méér wooncomfort en een knappe energiebesparing. Wist je bijvoorbeeld dat de temperatuur van een niet geïsoleerde vloer doorgaans schommelt rond de 11°C? Maar door deze doordacht te isoleren, krik je de gemiddelde temperatuur op naar 20°C! Ga dus aan de slag en gebruik onze calculator: simuleer, vergelijk en ontdek of je voldoende isoleert.

> Ga naar de vloercalculator

Advies en begeleiding

Advies nodig om zelf duurzaam te isoleren en te (ver)bouwen? Ga dan zeker langs bij bij jouw provinciale steunpunt voor duurzaam bouwen. Zij bieden onafhankelijk, professioneel advies - gratis, of aan een klein prijsje - bij alle aspecten van je verbouwing of bouwproject.

Download zeker ook de BENOvatiebrochure van het Vlaams Energieagentschap, die je stap voor stap door je renovatietraject loodst.