Ecobouwers Webinar: Warmtepomp in de stad

Wil jij je woning of je appartement in de stad graag grondig (laten) renoveren? Wil je graag van fossiele verwarming afstappen, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Twijfel je of een warmtepomp een goede optie is voor jou?

De overstap naar duurzame verwarming kan uitdagend zijn in een stedelijke context. De meeste woningen zijn oud, terwijl goede isolatie een must is. Bij de ene soort warmtepomp moet je rekening houden met geluid, bij de andere soort zijn er diepteboringen vereist. Niet zo evident in een drukke stad met weinig ruimte. Toch zijn er ook veel kansen: er kan collectief gerenoveerd worden, en gemeenschappelijke muren zorgen voor beperkt warmteverlies. Ook voor oude rijwoningen en appartementsgebouwen kan een warmtepomp dus een goede optie zijn, als je rekening houdt met specifieke aandachtspunten.

Wat zijn de dingen waarop je moet letten vooraleer je de stap zet? Wil je graag horen hoe anderen het hebben aangepakt? En waar kan je terecht voor advies? Kom het te weten op het webinar van dinsdag 14 november van 19u30 tot 21u00.

Sprekers

  • Inleiding door Jurgen Naets (Bond Beter Leefmilieu)
  • Het verhaal van Bart Mermans van Rooilijn Architectuur over de diepgaande renovatie van zijn eigen woning in de Antwerpse Zurenborgwijk met warmtepomp.
  • Joris Haems van Ecopuur presenteert een aantal succesvolle cases van warmtepomppanelen in een stedelijke omgeving.
  • Een warmtepomp in mijn appartementsblok? door Marleen De Roye van Dialoog vzw.
  • Waar kan ik terecht voor advies en begeleiding in Vlaanderen en Brussel? door Jeroen Fonteyn van Bond Beter Leefmilieu.

Schrijf je gratis in via dit formulier

Dit webinar vindt plaats met steun van Leefmilieu Brussel, ECF en Fluvius.