Waarom renoveren met aluminium?

Aluminium buitenschrijnwerk: een goed idee of niet? We zetten de voor- en nadelen op een rijtje. 

Maximale duurzaamheid, minimaal onderhoud

Het begrip duurzaamheid behelst twee aspecten: enerzijds de lange levensduur en anderzijds het ecologische. Aluminium ramen en deuren gaan met een levensduur van 60 jaar gemiddeld erg lang mee. Stalen ramen garanderen ook een lange levensduur, maar daar staat een minder goede isolatie en een hoger prijskaartje tegenover. Reynaers Aluminium zet enorm in op ‘sustainability’, waardoor je met hun oplossingen ook ecologisch verbouwt. Maar liefst 75% van hun aluminium is afkomstig uit groene bronnen. Dit kan gaan om gerecycleerd aluminium, maar ook om nieuw aluminium dat met een lage koolstofuitstoot geproduceerd wordt.

Onderhoudsarm

Om een lange levensduur te kunnen garanderen is het noodzakelijk dat je ramen, deuren en schuiframen af en toe een onderhoudsbeurt krijgen. Gelukkig is aluminium een materiaal dat weinig zorgen vereist. Een paar poetsbeurten per jaar met lauw water of een neutraal product volstaan. Met een minimum aan onderhoud zorg je dus dat jouw profielen er jarenlang als nieuw blijven uitzien. En geef je ook de bewegende onderdelen af en toe een beetje liefde, blijven ze ook als nieuw aanvoelen.

Een optimale isolatie

Uit recent marktonderzoek blijkt dat een verbeterde isolatie dé voornaamste reden is voor het vervangen van bestaande ramen en deuren. Dit zowel thermisch als akoestisch. Hout is een materiaal dat van nature goede isolatiewaarden haalt, maar ook met aluminium kan je optimaal isoleren.

Thermische isolatie

Een verbeterde thermische isolatie zorgt ervoor dat je de warmte makkelijker binnenhoudt en de koude buiten. Dit komt niet alleen je leefcomfort ten goede, maar ook je energiefactuur. Een betere isolatie zorgt er nu eenmaal voor dat je minder energie verbruikt. Aluminium is op zich een materiaal dat niet goed isoleert. Daarom wordt aluminium vaak uitgerust met kunststof profielen die de isolatiewaarden de hoogte injagen. Hoe complexer de kunststof componenten, hoe beter de isolatiewaarden. Zo bereik je met aluminium profielen het optimale isolatieniveau voor jouw project, van renovatie tot passiefbouw.

Akoestische isolatie

Akoestische isolatie zorgt ervoor dat je binnen in huis heerlijk kan ontspannen zonder storende omgevingsgeluiden. Daarom voorziet Reynaers Aluminium steeds hun oplossingen steeds van een akoestische afdichting en een uitstekende luchtdichtheid voor een optimale geluidsdemping.

Design op maat

Wil je ramen en deuren die perfect aansluiten bij jouw project? De aluminium oplossingen van Reynaers Aluminium garanderen een design op maat. Extra grote raampartijen met slanke profielen, dat kan. Een speciale vorm of een specifieke kleur, ook dat behoort tot de mogelijkheden. En met

verschillende designvarianten op zowel hun ramen als deuren biedt Reynaers Aluminium steeds een oplossing die 100% aansluit bij de stijl van jouw woning.

Ontdek alle voordelen van aluminium

Graag meer weten hoe aluminium jouw renovatieproject naar een hoger niveau kan tillen? In de gratis gids ‘Renoveren met aluminium’ van Reynaers Aluminium ontdek je er alles over. Want enkel met aluminium is renoveren ook écht investeren.