bungalow gerenoveerd

Gilbert en Lutgart renoveerden een bungalow voor hun oude dag

Gilbert en Lutgart zochten - en vonden! - in Boechout een plekje met de toekomst in gedachten. Een bungalowwoning die volledig werd gerenoveerd en aangepast aan hun oude dag.

Gilbert en Lutgart: “We kozen uiteindelijk voor een bungalowwoning, omdat die geen verdiepingen heeft. Alle ruimtes liggen op het gelijkvloers. Toch belangrijk wanneer je wat ouder wordt en trappen steeds moeilijker gaan. In Boechout vonden we wat we zochten: een oude bungalow uit 1976. 

Plannen tekenen met de toekomst in gedachten

“Voor we er onze intrek namen hebben we het grondig gerenoveerd. Eerst hebben we onze dochter - die interieurarchitecte is - gevraagd een nieuwe indeling uit te denken en een plan van aanpak te schetsen. Dat heeft ze geweldig gedaan: het is voor ons ongelooflijk, dat haar oorspronkelijke plan volledig stand heeft gehouden: geen detail hebben we er aan gewijzigd.

“Ze hertekende de woning zo dat die helemaal werd aangepast aan de volgende fase in ons leven: geen trappen, brede binnendeuren, een grote inloopdouche, … En alles samen met de nieuwste technologieën, zodat we er nog heel lang heel comfortabel kunnen wonen. Uiteindelijk is de oorspronkelijke bungalow volledig gestript, gerenoveerd en heringericht.

Gevelisolatie in combinatie met steenstrips

“De gevel van de bungalow bestond uit beige bakstenen, typisch voor die tijd. We wilden het huis een modernere look geven, en meteen ook isoleren. Voor ons was een isolerend systeem van Wienerberger een goede oplossing: tegen de bestaande gevel wordt een laag isolatie geplaatst met een wapeningsnet en mortel, en daarna afgewerkt met steenstrippen. Twee vliegen in één klap, dus.

Groene energie

“Verder plaatsen we PV-panelen en een zonneboiler, zodat we de weinige energie die we nog verbruiken grotendeel zelf duurzaam kunnen opwekken. Ook dat is toekomstgericht, want we gaan steeds meer van onze energie duurzaam moeten opwekken. Wij zijn er dus klaar voor."

Bekijk ook de technische fiche van dit project

Dit artikel is geschreven door de Ecobouwers-redactie, in samenwerking met Wienerberger. Ecobouwers heeft als doel duurzame projecten, materialen of diensten in de kijker te zetten om duurzaam (ver)bouwen te stimuleren in Vlaanderen. Wil je als professional zelf een duurzaam project, materiaal of dienst in de kijker zetten? Stuur je vraag gerust naar info [at] ecobouwers.be

gerenoveerde bungalow in Boechout
woning voor renovatie met steenstrips
voor de werken
woning na renovatie met isolatie en steestrips
na de werken
achterzijde bungalow