Afmeting van tegels bij vloerverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik wou in een nieuwbouw natuursteen (leisteen) plaatsen boven vloerverwarming. De adviezen die ik hiervoor kreeg waren nogal tegenstrijdig.

De tegels zijn verkrijgbaar in diktes van 1 of 3 cm, en maten van 30 x 30 tot 40 x 60 cm. Een vaak voorkomend advies is dat de tegels bij vloerverwarming maximum 40 x 40 cm mogen zijn, met doorlopende voegen (dus niet geschrankt). Sommige mensen raden stenen van 3 cm aan, anderen raden dan weer 1 cm aan met een iets dikkere chape aan. Het eenvoudigste advies dat ik kreeg was dat alles kan, als men maar een bewapening in de chape plaatst.

Er is dus nogal wat onenigheid tussen de verkopers van tegels en verwarmingsspecialisten. Heeft iemand hier meer informatie over?

Reacties

Beste mensen,
jullie hebben inmiddels allemaal de leisteen op de vloerverwarming liggen. Mijn vraag is: hoe is de warmte-overdracht van de vloerverwarming door de leisteen.
Sommige mensen hebben mij verteld dat marmer een betere warmtegeleiding heeft en daardoor zuiniger is in het gasverbruik.
wat is jullie ervaring ?

Zijn er verder nog andere tips over het leggen van de leisteen. Ik heb een groene Kotah leisteen op het oog die in stroken van 6o x 3o x 1,2 cm gelegd wordt.

groet, Marlou

welk is de maximale dikte voor chape op vloerverwarming zodat ze nog genoeg warmte door geeft