Afstand tussen zonnepanelen en instalatie kritiek?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forumgenoten,

Vraagjes voor als ik de lotto win:

- Hoe kritiek is de afstand tussen de panelen en de boiler van een zonneboiler?
Wat voor rendement kan je halen uit zonnepanelen als deze in de tuin staan, op 10 of 15 meter van de boiler die in de kelder zou staan? Als de leidingen dik geisoleerd (en ondergronds zitten)?
Ik stel de vraag omdat het dak overschaduwt is door een immense boom en het toch al niet perfect georiënteerd is, een paneel in de tuin zou wel perfect georiënteerd kunnen worden.
- Als je in plaats van een zonneboilerpaneel, PV panelen zou zetten in de tuin en met de gewonnen elektriciteit de boiler op eender welke plaats zou verwarmen, wat zou dan het rendement zijn van zo een opstelling vergeleken met een watersysteem, kostprijs niet inbegrepen?
Gelijkstroom of wisselstroom maakt voor die toepassing niets uit, ook de afstand van de elektriciteitsdraad niet(op de kostprijs na).
- Hoe haalbaar is het om panelen die in de tuin staan mee te laten bewegen met de zon.
In de tuin gaat dit gemakelijker als op een dak, en het gaat ook gemakelijker met elektriciteits panelen. Waterpanelen moeten goed geisoleerd worden en zouden een flexibele geisoleerde aansluiting moeten hebben. Wat zou het effect zijn op het rendement?
- Wat zou het rendement zijn van zonnepanelen die aan de noordkant bevestigd worden tegen een muur en met één of meerdere spiegels van uit de tuin beschenen worden, dan kan ik één (duur) zonnepaneel evenveel licht laten opvangen van een groter oppervlakte (bij PV cellen zou er een bovengrens zijn, eens genoeg licht aanwezich zou nog meer licht het vermogen niet meer doen stijgen).

Ik moet bekennen dat ik deze vragen op het forum zet zonder zelf eerst diepgaand opzoekingswerk uitgevoerd te hebben, maar ik hoop dat sommige op sommige vragen het antwoord al klaar zullen hebben, kwestie van niet te veel energie te verspillen :-)

Yannik