airco?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik hoor op radio vanmorgen. Dat er installateurs tekort zijn voor airco. Dan vroeg ik me af of dit wel gezond is?
Naar het schijnt is er daar nu massale belangstelling voor.
Bij mijn weten is airco toch niet zo gezond. Het is energieverslindend, maar ook voor de gezondheid zou het ook niet 100% OK zijn.
Ik dacht bij me zelf zouden we nu niet beter ophouden met al die randapparatuur. Het is alsof onze gebouwen gewoon tekort schieten op vlak van klimaatregeling. Anno 2004 vind ik toch de tijd rijp om ons gedrag t.e.v klimaatbeheersing in gebouwen drastisch te herzien! Het kan niet langer zijn, dat als het een beetje te warm of te koud word. Daar ommiddelijk met pakken energie tegenaan moet gestookt worden. NB: de mensen spreken van stookseizoen. Maar voor mij is als u niet kiest voor een milieuvriedelijkere koeling en verwarmingssysteem. Dan is die factuur toch aanzienlijk. Dus met andere woorden de mensen stoken nu het hele jaar door! In de winter warme lucht en in de zomer koude lucht, al die ENERGIE!
Mijn conclusie daaruit is. Is dat het op vlak van doordacht en beter bouwen om optimaal gebruik te maken van de natuurlijke middelen.
Nog vele gebouwen onvoldoende weerstand kunnen bieden aan klimaatschommelingen. Daarom hunker ik naar een radicale verstrenging van de K normen. k55 is gewoon belachelijk.
k30 is de doelstelling op wettelijk vlak! En minder!