aluminium ramen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Mijn verbouwing bespoedigt zich en we zoeken momenteel buitenschrijnwerk. Ik heb enige info gezocht in de zoek-functie, maar niet echt antwoord gekregen...

Wij opteren voor aluminium ramen aangezien dit duurzaam is en hout blijkbaar bepaalde raamconstructies niet kan overbruggen (de raambreedte is te groot waardoor het hout door het leven ervan kan kromtrekken, wat uiteraard niet de bedoeling is - dixit schrijwerker).

Nu mijn vragen:
1. op welke elementen moet ik zeker letten zodat ik een duurzaam aluminium schrijnwerk bekom - vb. drie dichtingen

2. iemand slechte ervaring met de duurzaamheid van bepaalde merken van profielen (Reynaers, Aliplast, Profel, Belisol e.d.) - veel voorkomende mankementen?

3. zijn er schuiframen die een goede isolatieklasse hebben, want hierover is weinig te vinden; als je een doorsnede-profiel ervan bekijkt zie ik in bepaalde gedeeltes slechts 1 kamer - wat uiteraard een belangrijke koudebrug is (of opteer ik beter voor draaikipramen met ruime breedte van 1 meter, hetgeen goedkoper is en mogelijk ook beter isolerend - maar niet echt plaatsbesparend indien geopend!)

Ter info wij investeren in isolatiegroep 2.1, wat vrij degelijk is voor aluminium mijn inziens, ramen uiteraard met k-waarde 1,1.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Peter

Reacties

hallo peter

 

op een velg van een auto die 17 duimse is  kan men niet 16 duimse band opzetten vb.

daarom het juiste profiel voor juiste raam,deur,shuifraam gebruiken er zijn veel bedrijven die van een raam profiel een deur maken  een schuifraam maken en dan  treden de problemen op dan kan je niets eer doen als het eenmaal geplaatst is.

3 dichtingen dat is gewoon een lokmiddel als de profiel niet genoeg sterk is wat dan ,gaat de 3 dichtingen helpen ???

de beste k waarde haal u met houten ramen met aluminium bekleed maar dat is nog niet alles als naar pasief wilt gaan moet u onder 0,8 zitten in de totaliteit niet alleen de glas

wilt u met setifiecaat dan moet u voor de sertificaat betalen u kan ook gelijkwaardige krijgen zonder sertificaat vb.88+ profiel met 0,5 U waarde dat is ook heel goed daarvoor.

dus ik bedoel daarmee juiste materiaal voor juiste plaats gebruiken dan zal je nooit geen problemen hebben.

 

bij pvc ramen is het ook de zelfde wat als men een schuifraam van 5 meter breed maakt van een raamprofiel en in kleur dan begind de problemen.

wat als men een deur maakt van een raamprofiel en in kleur dan begind de problemen zo kan je verder

daarom een raam bestaat niet alleen uit profiel maar scharnieren moeten bepaalde draagkracht hebben,glas moet ook goed zijn.

 

als u vragen hebt kan u per mail vragen stellen sabit@kalkuz.eu