Atag (teveel ?) zonnewarmte

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Aan allen.

We hebben een ATAG met buiten en binnen sensor. De buitensensor zit aan de noordzijde op een plaats waar enkel heel vroeg in de zomer een beetje zon komt. Met andere woorden op de meest 'koude' plaats.
Door het zonnige weer van de afgelopen weken ondervinden we (net als vorig jaar) dat de temperatuur in huis veel te hoog oploopt.
De gevraagde temp. is rond 19°, om 7 uur wordt die manueel op 1¨° gezet en toch klimt de temp. binnen op tot 23° (vanaf 9 uur !).
De ramen aan zuid en westzijde zijn voorzien van zonnewering, de oostzijde zullen deze zomer worden voorzien van zonneweing. Vorige zomer hebben we de oude lakens met succes gebruikt.

Ik weet dat vele onder jullie ook Atag hebben en wou graag weten of het 'probleem' ook bij jullie bekend is? 23° is net iets teveel om aangenaam te zijn.
Navraag bij de leverancier zegt me dat met de regeling heel veel kan gebeuren (rest warmte van de vloer gebruiken, nog een tijdje na het bereiken van de gewenste temp naverwarmen, ...). Probleem is een beetje dat ik vermoed dat zij ook niet echt weten hoe het moet.

Alle input welkom.
Werner.