Atag ZonneGasCombi

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dit weekend gelezen in een BatiBouw-bijlage van een bekende krant en pas geverifieerd bij Atag:

Atag lanceert een combinatie van de op dit forum ondertussen welbekende Atag Blauwe Engel II condensatieketel, met zonnecollectoren.

Veel technische details worden nog niet vrijgegeven (lancering voor 1 april (hmmm)), maar beide componenten zouden gekoppeld zijn via een driedubbele warmtewisselaar:

- wtw zon-boiler
- wtw ketel-boiler
- wtw boiler-verwarming

M.a.w.: je kan tegelijk je warmwaterproductie en verwarming voeden met beide energiebronnen, al vind ik zelf daarvoor het oppervlak vd collectoren nogal beperkt (5 m2).

Prijs ligt in de buurt van 200.000 BEF, incl. zonnecollector van 5 à 6 (?) m2. Boilerinhoud is me niet meegedeeld. Afmetingen van de hele combinatie: 51 breed x 90 diep x 180 hoog. De combinatie is enkel in zijn geheel aan te kopen (want geïntegreerd). 'Upgraden' van bestaande Atags is dus helaas niet mogelijk.

Pas volgende week wordt meer info vrijgegeven.