AWW

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Blijkbaar is het de bedoeling om de AWW (+/- 200mm dik) te laten beginnen op niveau -100cm in de tuin en te laten eindigen op niveau -200cm en dan de buis verder te laten lopen naar binnenin de woning tot aan de ventilatie-unit. Ik veronderstel dat deze buis uit 1 geheel moet bestaan om zo geen luchtlekken te bekomen?

Op dit forum heb ik gelezen dat men op niveau -200cm een pomp moet voorzien om condensatie-H2O weg te pompen, hoe moet deze pomp dan praktisch geplaatst worden in deze grondbuis om geen luchtlekken te verkrijgen?

Is het niet veel praktischer om de buis op -200cm te laten beginnen en te laten eindigen op niveau -100cm om vervolgens in het begin (= niveau -200cm) een waterdichte put (+/-75cm op 75cm) aan te sluiten op de buis met daarin een eenvoudige dompelpomp? (-> put dient dan om lucht vertikaal aan te zuigen tot niveau -200cm en om condenswater op te vangen en af te voeren).

Is het werkelijk een groot probleem dat dan het condens-water tegen de luchtstroom in stroomt?

Bij voorbaat dank op jullie reacties.