balansventilatie in combo met

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste mensen

bij het bouwen van mijn woning was mijn budget ontoereikend om alle mogelijke milieubesparende systemen toe te passen. Ook de totale isolatiewaarde zit wel goed ( K30 ), uitgerekend om deel te nemen aan de electrabel wedstrijd. Slim als ik was heb ik wel de buizen van een centraal stofzuigsysteem, een inox schoorsteen en een AWW te voorzien.
Nu 4 jaar later start ik met mijn info zoektocht en bij deze tocht lees ik op dit forum dat ik beter opnieuw zou bouwen. De balansventilatie kan niet gecombineerd worden met een klassieke dampkap, houtkacchel zonder luchtaanzuig langs buiten en cs. Daarnaast moet de AWW onder een bepaalde helling liggen om condens juist af te voeren.

1 moet ik de balansventilatie laten aanzuigen langs de AWW waar een condensprobleem kan ontstaan of langs het dak. Welk van beide oplossingen is de beste.

2 Wat zal het effect zijn als ik stofzuig, de dampkap gebruik of het haardvuur laat branden gelijktijdig met de balansventilatie of moet ik deze op dat ogenblik uitschakelen.

3 Kent er iemand een systeem waarbij ik de lucht nodig voor de verbranding van een kachel kan aanzuigen door de dubbelwandige schoorsteen.

4 Kan ik ergens een neutrale vergelijking vinden tussen alle verschillende merken of moet ik mij steeds richten tot de fabrikanten, die er toch steeds een ander idee op na houden dan de forumers.

Nog even wil ik vermelden dat de woning nu zeker niet voldoende luchtdicht is. Dit wil ik later zeker nog verbeteren, maar op dit ogenblik is verluchting noodzakelijk wegens te hoge vochtigheid in de woning.

Ik heb ook al een gesprek gehad met de door u allen wel gekende hans, maar ben nu al in een concretere fase en zoek nog naar antwoorden.

Ik hoop dat jullie mij nog eens duidelijk maken hoe ik mijn vochtigheidsprobleem best kan oplossen. Groetjes

Wim