balansventilatie ervaren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo allemaal, binnenkort laten we door een architect een voorontwerp maken van ons nieuw te bouwen huis. Maar jullie hebben het ons verd... verschrikkelijk moeilijk gemaakt. We (vooral mijn vrouw) zijn nog steeds twijfelachtig over balansventilatie met wtw. Zijn er mensen waar mijn vrouw en ik eens een bezoekje zouden mogen brengen om zo'n ventilatiesysteem aan den lijve te ondervinden? En om te praten over de ervaringen ermee. Vooral mijn vrouw moet nog overtuigd worden, zij leest namelijk niet dit forum. Het maakt niet zoveel uit waar het is, het zou wel best in het weekend zijn. En liefst niet bij een verkoper van ventilatiesystemen. Groeten

Reacties

Heb dezelfde vraag reeds in een andere vraagstaart gesteld , doch geen antwoord, vandaar tweede poging:

Indien 2 kamers voorzien worden van inblaaslucht via dezelfde buis , is er dan groot gevaar voor geluidsoverdracht ?
Zou wel de 2 inblaasmonden zo ver mogelijk uit elkaar plaatsen (elk in een hoek van de kamer).
Wie heeft hier gebruikservaring mee ???

Geert,
Ik heb identieke situatie. Dit is geen probleem. Ik heb eerder wel geluidsdempers geplaatst, wanneer de unit geschakeld is op de laagste stand hoor je niks.
Mon

Wilt u een vrijblijvende demontratie aan huis, mail mij dan.

Op http//:ecovisie.biedmeer.nl kunt u zien welke ventilatieunit ik kan demontreren.

Op 24,25 en 26 april staan wij op de klimaatvak in Gorinchem,stand 136

Met vriendelijke groet.

A.Nijenhuis