Balansventilatie / mechanische ventialtie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
in onze nieuwbouw die stark geïsoleerd is denk ik eraan een machanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning te installeren. Maar een van de vragen waar ik nog mee zit is hoe het zit met de verschillende kamertemperaturen.

Wat ik daarmee bedoel is: in de woonkamer ligt de gemiddelde temperatuur rond 22°C, in de slaapkamers mag dit voor mij gerust wat lager rond 18°C liggen. Maar wat gebeurt er met de verschillende temperaturen wanneer ik een mechanische ventialtie installeer? Kan ik dat apart controleren of hou ik de mechanische ventilatie enkel voor in de leefruimten?
Wat doen jullie in de zomer? Kunnen jullie het systeem dan omdraaien zodat de binnenkomende lucht afgekoeld wordt, of kunnen jullie de warmterecuperatie 's nachts uitschakelen?

Alvast bedankt voor eventuele antwoorden,

Steven