Beste forumleden,

We hebben een houtskelet gebouwd in de jaren 90. We willen tijdig het dak (sneldek betonpannen) en onderdak (gewapende kunststoffolie) vervangen. Het betreft een spantendak (spanten 15x3,5) spanten om de 60 cm. Op de zoldervloer (die nooit wordt afgewerkt voor gebruik) ligt glaswol van 10 cm met een dampscherm in alu. 

We hebben het advies gekregen om een sarkingdak te laten plaatsen. 

sarkingisolatie met verlijmd onderdak, 10 cm dik met RD waarde van 4,5. Zoals jullie op een pagina op deze site aangeven staat het luchtdicht dampscherm niet op de offerte omdat dat volgens de aannemer in ons geval niet nodig is.

Wat is jullie mening?

- de zoldervloer bij-isoleren en een nieuw onderdak met keramische pannen, met vraag hoe we dan de schuine en rechte wanden in de slaapkamers onder het dak kunnen bij isoleren

- het sarkingdak met verlijmd onderdak, is dampschem dan nodig ja of neen

Benieuwd naar de reacties

Dankjewel

 

 

Reacties

Ik dacht eerst dat een goed advies eenvoudig ging zijn, tot dat je de kamers onder dak vernoemde.  

Je zou hier wat schetsen moeten geven opdat je een goed advies kan geven.  Zit er veel dak boven de kamers waarbij extra isolatie op zolder niets bijdraagt?

Heb je idd een volledig niet gebruikte zolder zou je de zoldervloer 20cm kunnen isoleren; dampscherm onder de isolatie. En dan nog isolatie in spanten van het dak.  Een sarkingdak is dan niet nodig.   

Maar met de kamers onderdak ben ik niet zeker of dit een goed antwoord is. 

Hier heb ik de spanten van het dak verhoogd tot 20cm om voldoende te kunnen isoleren.  Dat kan net zo goed als een sarkindak en dan kan je dampopen blijven werken.  

Ik ben niet zo een fan van volledig een dampdichte sarkingdak.  Maar soms is dat nu eenmaal de meest eenvoudige optie.  

Heb je een goed zicht op de staat van de spanten; zijn die  nog als nieuw?

Beste Walter-B

Bedankt al voor de reactie. Ik kom er later op terug.

Mvg

EcoMonia

 

Beste

Hoe kan ik schetsen in een bericht op dit forum uploaden? Ik zie enkel een knop voor een hyperlink en niet voor bv. een bijlage of foto's in het bericht zelf te plaatsen.

M.v.g. EcoMonia

Niet het beste forum formaat hier.  Ik denk dat je alleen documenten kan toevoegen bij de initiële start van de vraagstaart.  Misschien als je je eerste bericht wijzigt, kan het wel?

Anders begin eventueel een nieuwe vraagstaart.

Beste Walter-B

Bedankt voor jouw reactie. Ik heb de vraag opnieuw gesteld met schetsen in PDF-formaat.

M.v.g. EcoMonia