Betonkernactivering

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Reeds enkele maanden ben ik gans alleen bezig met de bouw van mijn droomwoning, op een eigenzinnig alternatieve manier.
Volgende week start ik aan het onderdeel "verwarming/koeling" en op de valreep wil ik toch eens wat andere meningen horen dan alleen de mijne.

het gaat hier over "Betonkernactivering"
De woning is volledig opgetrokken uit beton waar aan de buitenzijde 8cm dik styrofoam als verloren bekisting is gebruikt met spouw en gevelsteen, in de kern van alle wanden en vloeren worden watervoerende leidingen aangebracht. Doel is het beinvloeden van de (totale)bouwmassa en hierdoor een aangenaam binnenklimaat te creeren met een zeer groot acumulatievermogen.
Dit systeem moet gevoed worden met een warmtepomp.
Buiten enkele zeer grote gebouwen in zwitserland en Nederland heb ik geen weet van een bestaande eensgezinswoning waar dit word toegepast.
Vrijwel iedereeen verklaard me gek, toch ben ik overtuigd dat dit de perfectie benaderd.

voor diegenen die voor het eerst horen van "betonkernactivering" mischien eerst even 'Googelen' vooraleer te reageren...

vriendelijk dank

Peter