betonplaat boven achtergevel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag forumgenoten,

graag jullie mening over een probleempje waar we in onze renovatie mee te maken krijgen.
We renoveren een rijwoning uit 1938. Bedoeling is er een laag-energiewoning van te maken.

Bij het afbreken van de dakconstructie van de aanbouw, merkten we dat er, tegen de achtergeven van de hoofdbouw, een betonplaat boven de houten dakconstructie ligt.
Deze betonplaat van zo'n 30cm dik loopt in één stuk achter de achttien woningen door en zit volgens buren zo'n 20à30cm in de gevel. Voor het wegnemen van de plaat en het herstellen van de zijkanten van onze buren kregen we een offerte van 1962,80€.
Onze architect stelde gisteren voor de plaat toch maar te laten zitten en te verwerken in onze nieuwe dakconstructie (23cm roostering + afschot 1cm/m met cellulose). Dit wil zeggen dat er op de plaats van de plaat normaal 23+8=31cm isolatie kwam te zitten.
Met 1cm isolatie ben ik niet tevreden. Maar hoe pakken we dit nu best aan, gesteld dat we de plaat laten zitten: hoeveel cm onder de plaat, hoeveel cm boven de plaat, welk materiaal? O ja, er moet ook nog een ventilatiekanaal passeren onder of boven de plaat.

Hopelijk kunnen jullie wat helderheid brengen. Alvast bedankt.