biodiese;l

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik heb op National Geograhphic gezien hoe je in je eigen keuken biodiesel kan maken. Een procede met gebruikte frituurolie en ontstopper. Kan iemand mij wat meer informatie geven hieromtrent.

Volgens het programma werkt het echt.

Bij voorbaat dank,

Luc

Reacties

een goedeavond ( in de veronderstelling dat het avond is als u dit leest ),

Koed opletten als je met een diesel op frituurolie of koolzaadolie gaat rijden zonder je motor om te bouwen.

Studies hebben uitgewezen dat bij toevoeging van grote percentages plantenolie ( meer dan 20% ) de resultaten in eerste instantie zeer bevredigend zijn, kan dit schade opleveren op lange termijn. Het probleem is dat de pure olie veel visceuser is dan gewone diesel ( slechte verneveling bij de injecteurs ). De olie opwarmen tot ongeveer 70°C is de oplossing. Hiervoor is een kleine ombouw van de motor nodig met een warmtewisselaar die de olie opwarmt mbv. de warmte van de radiator, een driewegkraan zodat je met gewone diesel kan rijden als je motor koud staat en bij voorkeur een klein pompje om de viskeuze olie door de warmtewisselaar te pompen.
Wel is de olie zeer goed voor de brandstofpomp van je motor omdat die betere smerende eigenschappen heeft.

mvg,

jan

wij hebben al 3 jaar een bedrijfswagen die rijdt op PPO, een audi A2 1,2l. Hij verbruikt ongeveer 3.5 l PPO voor 100 km.
Hij is omgebouwd volgens de voorschriften van Elsbett (www.elsbett.com).
Dus met voorverwarming op diesel.
Gaat prima. Alleen spijtig dat Audi deze zuinige auto niet meer produceert.
Volgend jaar plannen we de ombouw van een Opel Combo diesel, 1,3 l common rail.
Binnenkort komen we met de Audi A2 nog op het Canvas programma Overleven.

Groeten,

Dirk Vansintjan
Ecopower cvba