brander

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Allen,

Ik zit een beetje in de knoop met de keuze van een brander voor onze woning die we aan het renoveren zijn. Ik zou opteren voor een condensatie gaswandketel maar we zitten nogal beperkt in plaats daar deze in de badkamer moet komen, ter vervanging van een renova bulex doorstromer.

Een paar vraagjes heb ik echter nog.

We hebben nu een schouwaansluiting van diameter 13, kam ik deze nog verder gebruiken met zo een condensatie ketel? Deze schouw gaat door het dak van de badkamer waar er een pijp op staat van 3 meter. Moet ik deze schouw aanpassen ?
Ik lees ook dat er een aansluiting van 2 x 80 is, moeten we dan twee gaten voorzien ?

Daar we nog niet direct van plan zijn om de CV te leggen maar toch reeds de ketel willen kopen waar je CV ook mee kan doen, heb ik nog de vraag of we zo een ketel enkel als doorstromer kunnen gebruiken voorlopig of dient deze helemaal aangesloten te worden?

De te verwarmen oppervlakte bedraagt ongeveer 60 vierkante meter op 2.5 meter hoog, enkele beglazing etc, maar volgens mij kom ik zelfs toe met de kleinste brander.

Mijn voorkeur gaat naar devolgende modellen:

1. Renova Bulex THERMOMASTER F28 E
2. Viessmann Vitodens 200
3. Vaillant VHR 18-22 C

Graag enige reactie, advies hierop

Bedankt