brochure duurzaam bouwen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Is het volgende een gek idee of niet?

Is het niet mogelijk dat de BBL, VIBE, Dialoog of het Centrum Duurzaam Bouwen een kleine brochure maakt en dat deze bij de notaris verplicht (eventueel d.m.v. een wet of decreet) wordt afgegeven aan de kopers van bouwgronden en woningen bij de ondertekening van hun akte.

Ik ben zelf op zoek gegaan naar cursussen, forum, info allerhande om duurzaam en ecologisch te gaan bouwen. Veel mensen doen dit niet. Is het dan niet beter dat de informatie vanzelf naar hun toe zou gaan.

Indien men a.d.h. van één simpele grafiek er opgewezen worden hoeveel de huidige nieuwbouw woningen jaarlijks aan energie kosten, hoeveel een nieuwbouw of gerenoveerde woning zou kosten indien er aan de K55 norm voldaan zijn (rekening houdend met GOEDE uitvoering, zonder koudebruggen) en hoeveel de kosten zouden zijn bij een LEW, zou bij veel mensen de interesse gewekt worden om eens naar een bouwteam (of een andere cursus) te gaan. Denk ik toch, of ben ik te optimistisch?

Zijn hier mensen aanwezig van Dialoog, ecolife, VIBE, CDB, BBL of andere verenigingen die de mogelijk zou hebben om dit te realiseren. Zowel het maken van de brochure als de politiek meekrijgen om de verspreiding verplicht te maken.

Het zou ons misschien ook een beetje kunnen helpen om op een eenvoudige manier de kyoto-normen te halen. :-)

Ik weet niet of dit onderwerp thuis hoort op dit forum maar
ik zou niet weten waar ik de vraag anders kan stellen.

Peter