buffertank jacuzzi gebruiken voor vloerverwarming

Hoi Allemaal

Mss een niet zo voor de hand liggende vraag .

Wij zijn bezig met de plannen om een prive wellness uit te bouwen.

Voor de verwarming van zwembad en jacuzzi gaan we kiezen voor warmte pompen.

Nu zit ik met het volgende idee. Voor de jacuzzi moeten we een buffertank van 20 cube zetten die constant op 38 graden is.

Dit is chloor water. Nu was ik aan het denken zou het niet mogelijk zijn om in die tank een extra warmte wisselaar te zetten om ookzo de vloerverwarming  te laten werken en mss sanitair warm water . warmtepomp zou dan mss iets zwaarder moeten zijn .

Iemand hier een idee over ? Zou dit haalbaar zijn en hoe maak je dan best de wisselaar want die hangt dan in chloor water.

Wie heeft hier ervaring mee?

Reacties

20.000 liter buffervat ;-).  Daar kan je mee spelen... 

Zorg vooral dat dat vat ongelooflijk goed geisoleerd is.  

Je zou daar idd de vloerverwarming mee kunnen laten werken.  

SWW moet heel wat warmer dan 38 graden; dat zal weinig zin hebben.  Al zou je de buffer als een eerste verwarmingstrap kunnen zien.  

Wil je idd de buffer met chloorwater*; als je hem kan opwarmen zal er ook wel een warmtewisselaar zijn die tegen de chloor kan.  Maar geen idee welke dat is.  Mensen met ervaring met zwembaden zullen wel kunnen helpen.  

Om te begrijpen wat zinvol is zou je de nodige vermogens moeten benoemen en de nodige te verwarmen opp.  

 

Walter

Ps; voor dat soort volumes zijn gewone zonnepanelen ongelooflijk interessant.   

Of ook; een "zonnehuis" is een huis dat bijna 100% op zonne-energie wordt verwarmd.   Daarvoor wordt een buffer van 20 tot 30m3 opgewarmd tijdens de zomer met zonnepanelen (tot 90 graden of zoiets...) en gebruikt in de winter als verwarming.

Om maar een idee te geven wat je met een dergelijk volume zou kunnen doen...

Of ook; dat volume eens opwarmen met kraantjes water zal je momenten snel 250 euro kosten...  een idee hoe dikwijls je die buffer zal ledigen?

Walter