Buitenmuren laten opspuiten met schuim?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Op batibouw werd ik geïnformeerd door een Limburgse firma over hun activiteiten: gevels van oudere woningen, die nog niet geïsoleerd werden, worden door hen volgespoten met één of ander vulmiddel (om de 30 cm een gat in de muur dat nadien weer dichtgemaakt wordt). Omdat gevelisolatie zeer belangrijk blijkt te zijn, leek me dat in eerste instantie interessant.
Nu las ik ergens anders weer dat je steeds een ruimte open moet laten in je spouwmuur tegen de buitenwand, zodat water nog naar beneden kan sijpelen... Anders krijg je vochtproblemen.(Dat lijkt me dus niet mogelijk met zo'n schuimopvulmiddel??)
Heeft iemand hier wel goede ervaringen mee? Of ieder ander advies over het isoleren van bestaand gevels is altijd welkom.

Reacties

Ik sta voor hetzelfde probleem.
Mijn vraag is ook deze van U.
Ik heb ook ergens horen zeggen dat opspuiten van muren tot vochtproblemen kan leiden.Ik wacht ook af voor informatie vooraleer ik het opspuiten laat uitvoeren. Misschien krijg ik meer informatie via het energieforum.

vriendelijke groeten Robert Desimpele

Misschien de zoekfunctie eens gebruiken? Staat al heel wat over geschreven hier hoor.

Trefwoorden: navullen spouwmuur spouw PUR

Maar tegenwoordig gebruiken ze ook rotswol en glaswol dus misschien daar ook eens op zoeken.