Buitvenvoeler gasketels

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Een kennis van mij heeft in zijn nieuwbouw woning een conderende gasketel van het merk R...A B....X laten installeren, heel mooi toestel in de brochure, maar nu volgende probleem :
Wanneer het buiten overdag niet al te koud is (dus een temperatuur van een 6 a 13 graden, zoals we de laatste tijd wel al een aantal keren gekend hebben), dan krijgt hij zijn huis mbv zijn vloerverwarming aan geen kanten opgewarmd, en niet boven de 18 graden. Wanneer het goed koud is geen probleem, wanneer het 's nachts lekker warm is ook geen probleem , maar in het tussenseizoen : een dikke miserie.
Volgens de installateur ligt het probleem hem in het feit dat het een modulerende ketel betreft : als de ketel overdag een 'redelijke temperatuur' ondervindt (via zin buitenvoeler), dan heeft hij geen enkele reden om echt warm water te produceren, en maakt hij dus dus 'verwarmingswater' op lagere temperatuur aan (heel leuk voor wat betreft de stookkosten, ietsje minder als het 's nachts gaat vriezen).
Voor zover ik weet hebben de meeste condenserende ketels dergelijke buitenvoeler, dus vraag ik mij af of deze er ook bij andere merken voor zorgt dat je het nooit TE warm krijgt in je huis ?