Buren allebei van halfopen naar gesloten: aanpak?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Graag jullie advies over het volgende: wij wonen, net als onze buren, in een halfopen bebouwing. Bij ons zit de halopen kant links, bij hen rechts. Wij waren van plan om deze zomer op het halfopen gedeelte één bouwlaag voor garage/fietsenstalling en wasruimte/'chauffagekot'(B 2,40 x L 8m)te bouwen. We waren hierover met onze buren gaan praten, en wat blijkt: zij willen hun open stuk grond ook deze zomer bebouwen (ook één bouwlaag) om er een badkamer in onder te brengen.
Op dit moment zijn beide halfopen gedeelten gescheiden door een afscheiding in betonplaten, maar dat moet dan een stenen scheidingsmuur worden. We (zowel buren als wij)willen zoveel mogelijk zelf doen, en vroegen ons dan ook collectief af hoe we dit praktisch het best aanpakken (materialen, muuropbouw,...), drie aandachtspunten in acht nemend: zo goed mogelijke thermische isolatie, zo goed mogelijke akoestische isolatie en zo klein mogelijk verlies van binnenruimte.

Alle goede raad is welkom!
Alvast bedankt,
groetjes,
Jenny