celit, gutex of isolair

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo ecolovers,

Hier is mijn eerste vraag van de vele om mijn renovatie ecologisch uit te
voeren. Het zal ook bijna altijd gaan om keuzes die geen antwoord vinden in
de publicaties van de produkten.

Hier is de eerste: het onderdak
Celit 4D, gutex of Isolair L op kepers met een hart afstand van 40cm onder
een leien dak. Uiteraard speelt prijs een rol maar ook de kwaliteiten van het
materiaal.

Thanks,
Jo

Reacties

Johan schreef:
"Zopas is ons dak dichtgelegd met Celit 4D. De afwerking aan de nok laat echter te wensen over. De folie bovenop de platen die de spleet in de nok winddicht moeten maken is nogal slordig geplaatst en zal meermaals doornageld moeten worden om de nokpannen vast te leggen.
Zou het een oplossing zijn als ik onder het onderdak nog een extra onderdakfolie aanbreng (dus tussen onderdak en isolatie) om er zeker van te zijn dat de nok winddicht is ? Of is dit onverstandig i.v.m. diffusie van vocht ?"

Is het verstandig om een folie te plaatsen aan de buitenzijde (bovenkant) van C****4D of dan wel tussen C****4d en de isolatie aan de binnenzijde?

De reden om het te doen is om zeker te zijn dat het geheel winddicht is, ook na verloop van jaren.

Henri

Henri

de oplossing met primer + Budax is zeker een goede .

wat ook wel veel gedaan wordt : een goed spannende strook Solitex blauw vernagelen onder de tengellatten, aan de buitenkant over de nok .
maar dit is wel iets minder winddicht, en kan eigenlijk enkel als de spleet aan de nok tussen de onderdakplaten van de beide dakhelften niet al te groot is .

vriendelijke groeten,
bart humbeeck .