cellulose in binnenmuren

mijn vraag is of er in niet-dragende-HSL-binnenmuren (box-in-x-box-bouw) tussenschoten moeten zitten om de ingeblazen cellulose te dragen. Of kan het in één vak vanaf de vloer tot de plafondhoogte ?

 

Reacties

Hier is zijn technisch verwerkingsinstructies van Isofloc in het Duits.

http://katalog.isofloc.com/planungshandbuch/#page_16 (een downladbare versie vond ik niet)

Ik ben er diagonaal doorgebladerd en kon geen beperkingen vinden voor een hoogte; enkel de opmerking dat de opbouw de druk van de isolatie moet kunnen weerstaan (wat bijvoorbeeld bij enkel een dampscherm moeilijk kan zijn bij een vak breder dan 65cm).  

Maar ik zou vooral met de inblazer afspreken hoe je bepaalde details uitwerkt (bv hoe je gaten voorziet voor het inblazen en die nadien kan afwerken).  Goede toegankelijkheid kan bv wel een reden zijn.extra compartimenten te maken.

 

 

Hier is 40 cm cellulose ingeblazen in buitenwanden die enkel verticale schotten hebben en verder per verdiep zijn afgesloten. De compartimenten zijn dus over ongeveer 2,5 m hoogte open.

Wetende dat bij de isolatiedikte bij u veel minder zal zijn en dus ook het gewicht minder dan de helft zal zijn kan je er volgens mij rustig van uit gaan dat horizontale tussenschotten geen zin hebben. 

Aan degenen die reageerden, bedankt voor de info, hiermee weet ik wat ik wilde weten. Gr. G.