Cellulose inblazen tussen plafond en vloer terwijl de vloerdelen kieren hebben

Beste Ecobouwers, wij hebben een huis uit 1901 en willen graag de tussenruimte tussen plafond van de begane grond en vloer van de eerste verdieping isoleren. We dachten dit te gaan doen door cellulose in te blazen. Het plafond is nog volledig intact en op de eerste verdieping liggen mooie brede planken (20cm). Ons idee was de middelste plank eruit te halen (dit is al eerder gedaan, vermoedelijk bij aanleg van electra) en van daaruit in te blazen. Er zitten echter tussen de vloerplanken kieren (veer en groef) die niet overal dicht zijn - we zijn bang dat daardoor cellulose stof naar boven gaat blijven komen. Wat raden jullie aan? Tussen alle vloerdelen een randje kit (niet helemaal tot bovenaan de plank, maar wel zodanig dat het dicht is) of geeft dat alleen maar ellende vanwege werking van het hout? Andere tips of ideeën?

Reacties

Ik denk dat enkel een inblazer ter plaatse kan komen kijken en goed advies geven.  

Het is moeilijk dat op afstand te doen.  

Eventueel kan je open voegen tijdens inblazen met behangerstape afkleven en omdat de isolatie niet onder druk moet staan zal ze nadien wel onder de vloer blijven na inblazen.  

Ik zie ook geen probleem. Ik veronderstel dat je de cellulose als akoestische isolatie wilt aanbrengen? Thermisch heeft het immers weinig zin.