Centraal stofzuigsysteem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi iedereen,
deze week viel er een foldertje in de bus met uitleg over een centraal stofzuigsysteem. Wij zijn momenteel bezig met de ruwbouw van een driegevelwoning en eerlijk gezegd had ik er tot voor kort eigenlijk nooit aan gedacht dergelijk systeem te installeren.
Voor ongeveer 1.500 euro zou je gemiddeld een woning kunnen uitrusten met dergelijk systeem. Nu ken ik wel enkele voordelen (krachtige zuiger die centraal staat, stof wordt niet meer door de kamers geblazen, stiller...) maar heeft iemand ervaring met dergelijke toestellen?
Hoe zit het bijvoorbeeld met het energieverbruik (krachtigere motor dus ik veronderstel meer energieverbruik)?
Graag jullie mening hierover.

Vriendelijke groeten,
Steven

Reacties

Wij zijn ook aan het overwegen om een centraal stofzuigersysteem te nemen. Momenteel hebben wij ook helemaal geen tapijten in ons appartement, maar onze stofzuiger wordt toch dikwijls bovengehaald (terwijl we ook een swiffer hebben). Maar daar krijg je toch niet al het zand en dergelijke deftig mee weg? Wij houden wel onze schoenen aan als we binnenkomen, misschien doen jullie dit niet en komt er zo minder zand ed. binnen? Als we geen stofzuiger zouden nodig hebben, des te beter natuurlijk. Nu vraag ik me af of ons dit ook zou lukken. Maar aangezien we ook een schuifraam in de living voorzien, vrees ik dat het ons niet gaat lukken om dat vuil buiten te houden.

u noemt zich zelf waarschijnlijk de nummer 1 in belgie,daar heb ik dan direkt mijn buik van vol