centrale verwarming bij renovatie???

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

omtrent de renovatie van een oud 'hoevetje' zijn we reeds zeker van enkele zaken: vloer uitbreken, isoleren en vloerverwarming leggen op gelijkvloers; ook muren en dak goed isoleren (jammer genoeg wenst mijn vrouwtje de voorgevel niet langs buiten te isoleren, familiezaken...); ecologische materiaalkeuze prefereren...
Omdat we boven graag enkele volwaardige (slaap-)kamers willen installeren die we slechts tijdelijk zullen/willen verwarmen (doen we dus nooit voor onszelf; steeds een raampje open), de badkamer enkel willen verwarmen indien in gebruik.... weten we niet meer goed welk systeem te kiezen.
Een warmtepomp is al bijna geen optie meer: te veel negatieve kritiek en te duur; maar zou wel kunnen werken via hernieuwbare energie (geplaatste pv-installatie).
Dan maar mazout of gas en liefst condenserend.
Hoe moet dit best aangepakt worden: vloerverwarming moet werken met lage temperatuur, anderzijds moeten enkele kamers vlug op te warmen zijn... Is muurverwarming dan een goede oplossing voor slaapkamers? Of toch maar best radiatoren?
Is een aansluiting van zonnecollectoren op cv interessant?
Enfin, in het begin leek het duidelijk, maar nu lijkt het of ieder een eigen en verschillende mening heeft hoe een cv best wordt gelegd en geregeld!

Alvast bedankt,
Dries